Iets over mijzelf

Ik ben mijn loopbaan begonnen als danseres/zangeres. Na een lerende en pittige periode op de dansacademie hebt ik jaren met plezier gewerkt in het theater, op festivals, televisie en overal waar een podium was. Van musicals tot contemporary dance en met hier en daar korte opdrachten. Het was een heerlijke tijd en tegelijkertijd wist ik dat ik nog iets anders wilde doen, Wat dat zou worden wist ik nog niet maar waar ik wel zeker van was is dat de volgende stap iets zou zijn waarbij ik iets voor anderen kan betekenen. In eerste instantie dacht ik dat te kunnen vinden in het lesgeven zoals ik heb gedaan  bij mijn oude academie. Ik kwam er al snel achter dat het uitleggen van de danstechniek mij niet inspireerde maar het coachen van mijn studenten was het gene waardoor ik de studio weer inging. Met dit inzicht is mijn coach loopbaan 15 jaar geleden begonnen. Ik werd toentertijd als beginnend loopbaancoach voor medewerkers aangenomen bij de Hogeschool van Amsterdam en tegelijkertijd begonnen met mijn omscholing. Als je daar wat meer over wil weten zie dan mijn opleidingen en cursussen onderaan deze pagina. Ik heb mij verder ontwikkeld naar een allround coach en werk naast mijn eigen onderneming nog met veel plezier bij de Hogeschool van Amsterdam. 

Het coachvak zie ik als mijn tweede liefde in mijn loopbaan, eentje waar ik een duurzame relatie mee heb, waar sprake is van diepgang en die ik met aandacht onderhoud door te blijven leren vanuit de praktijk en vanuit bijscholingen. Dit doe ik met veel liefde en plezier. 

 

Wat kan je van mij verwachten?

Als teamcoach, begeleider en coach maar ook vanuit mijn theaterachtergrond en docent ben ik gewend om mensen in beweging te brengen die in eerste instantie niet altijd vanzelfsprekend lijken door bijvoorbeeld aangeleerde patronen. Anders leren bewegen hoort er soms bij. Ik voer mijn gesprekken de afgelopen 15 jaar daarom ook met een beetje zwier; dit doe ik om de ander in beweging te brengen en om creativiteit aan te wakkeren, opdat iemand of met elkaar tot nieuwe passende antwoorden kunt komen. Het doel is hierbij altijd steeds opnieuw te verbinden met jezelf en anderen, in een steeds veranderend evenwicht.

Ik pas mijn methodieken en interventies aan, aan ieder zijn eigen(aardig)heid. Ik werk oplossings- en doelgericht. Ik daag hierbij graag uit, met aandacht, begrip, humor en voldoende verassende ‘moves’ om de gesprekken productief te laten zijn.

 

Opleidingen:

  • Teamcoaching; Teamchange 
  • Prof. Master Organisatie Psychologie;  NCOI
  • Basisopleiding Psychotrauma; HBO+ Arq Academie
  • Humanistiek; Master Universiteit van Humanistiek WO certificaten
  • Humanistiek; bachelor/ pre master Universiteit van Humanistiek WO
  • Lichaamsgericht Coach/therapeut; ATMA instituut Post-HBO
  • Human Resource Management; Hogeschool van Amsterdam HBO
  • Loopbaancoaching; Mentor P.W. van Dijk Hogeschool van Amsterdam

 

Cursussen

2017 Werkstress, burnout en overspanning ; RINO Amsterdam
2017 Coaches Huiselijk Geweld ; FNV vrouw, Windesheim
2015 Senior Certificatie ; NOBCO Beroepsvereniging
2014 Gecertificeerd trainer Covey 7 Habits ; FranklinCovey Instituut
2013 Focussen van Aandacht ; FranklinCovey Instituut
2013 7 Eigenschappen van persoonlijk leiderschap ; FranklinCovey instituut
2011 Mindfulness 8 weekse training ; David Dewulf
2011 Verdiepingscursus Systemische interventies ; RINO Joep Choy
2010 Systemische interventies binnen organisaties ; RINO Joep Choy
2007 Certificering LDC digitale loopbaan trajecten ; LDC