Stress Coaching

Heb je het gevoel dat je teveel ballen in de lucht moet houden en dat er meer van je gevraagd wordt dan je aankan waardoor het hoofd vol zit en dat de tijd jouw vriend niet (meer) is. Herken je het gevoel van overspannenheid zoals slechter slapen, snelle ademhaling, concentratie problemen en het gevoel van een constante alertheid dat uitmond in paniek aanvallen? Als je iets van het bovenstaande herkent dan is het tijd om gas terug te nemen, zelfs wanneer dit onmogelijk lijkt. Stress hoort erbij, dat is niet perse iets slechts. Soms helpt stress ons om  goed te presteren, zoals een artiest een vorm van stress kan ervaren wanneer de artiest in de coulisse staat voordat diegene het toneel opgaat. Als de stress te lang aanhoudt en er geen momenten zijn van ontspanning dan kan de stress een negatief effect hebben op jouw welzijn en prestatie. Als dat aan de hand is dan is nu het moment om met elkaar pas op de plaats te nemen. Een te langdurige ongezonde stress kan leiden tot een Burn-out. Het zou mooi zijn als we dat voor kunnen zijn.

Aanpak

We gaan opzoek naar het terugvinden van jouw balans of het behouden van jouw balans in het leven. Wat maakt het dat je last hebt van stress, wat zijn de oorzaken daarvan? Zodra we dat in kaart hebben gebracht pakken we door om weer terug te komen in jouw energie balans en plezier weer meer een onderdeel in jouw dagelijks leven inneemt.

Dit doen we door aandacht te geven aan jouw belastbaarheid. Hoe ga je met je tijd om en vanuit waar neem je beslissingen om iets wel of niet te doen? Maar we geven ook aandacht aan het verlagen van jouw eigen belasting door bijvoorbeeld de context waarbinnen je leeft en werk onder de loep te nemen waarbij we zoeken naar oplossingen die op dit moment onmogelijk lijken. Samen kijken kan helpen om tot andere inzichten en oplossingen te komen zodat je weer het gevoel hebt dat je jouw leven in handen hebt. Tijdens het traject zullen we aandacht besteden aan jouw fysieke en emotionele gezondheid. Hierbij valt te denken aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen, waarbij gebruik gemaakt wordt van inzichten vanuit Mindfulness. Maar ook persoonlijk leiderschap kan aan bod komen. Voorop staat dat we inzetten waar jij het meest gebaat bij bent. 

 

Hier kan je een vrijblijvende intake aanvragen.