We kunnen elkaar op verschillende plekken ontmoeten, bij mij in mijn coachpraktijk, bij jou op het werk, in de natuur of online. Elke manier van ontmoeting neemt weer zijn eigen unieke context mee dat wij weer meenemen in onze gesprekken.

Stress Coaching

Heb je het gevoel dat je teveel ballen in de lucht moet houden en dat er meer van je gevraagd wordt dan je aankan waardoor het hoofd vol zit en dat de tijd jouw vriend niet (meer) is. Herken je het gevoel van overspannenheid zoals slechter slapen, snelle ademhaling, concentratie problemen en het gevoel van een constante alertheid dat uitmond in paniek aanvallen? Als je iets van het bovenstaande herkent dan is het tijd om gas terug te nemen, zelfs wanneer dit onmogelijk lijkt. Stress hoort erbij, dat is niet perse iets slechts. Soms helpt stress ons om  goed te presteren, zoals een artiest een vorm van stress kan ervaren wanneer de artiest in de coulisse staat voordat diegene het toneel opgaat. Als de stress te lang aanhoudt en er geen momenten zijn van ontspanning dan kan de stress een negatief effect hebben op jouw welzijn en prestatie. Als dat aan de hand is dan is nu het moment om met elkaar pas op de plaats te nemen. Een te langdurige ongezonde stress kan leiden tot een Burn-out. Het zou mooi zijn als we dat voor kunnen zijn.

Aanpak

We gaan opzoek naar het terugvinden van jouw balans of het behouden van jouw balans in het leven. Wat maakt het dat je last hebt van stress, wat zijn de oorzaken daarvan? Zodra we dat in kaart hebben gebracht pakken we door om weer terug te komen in jouw energie balans en plezier weer meer een onderdeel in jouw dagelijks leven inneemt.

Dit doen we door aandacht te geven aan jouw belastbaarheid. Hoe ga je met je tijd om en vanuit waar neem je beslissingen om iets wel of niet te doen? Maar we geven ook aandacht aan het verlagen van jouw eigen belasting door bijvoorbeeld de context waarbinnen je leeft en werk onder de loep te nemen waarbij we zoeken naar oplossingen die op dit moment onmogelijk lijken. Samen kijken kan helpen om tot andere inzichten en oplossingen te komen zodat je weer het gevoel hebt dat je jouw leven in handen hebt. Tijdens het traject zullen we ook aandacht besteden aan jouw fysieke en emotionele gezondheid. Hierbij valt te denken aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen, waarbij gebruik gemaakt wordt van inzichten vanuit Mindfulness. Maar ook persoonlijk leiderschap kan aan bod komen. Voorop staat dat we inzetten waar jij het meest gebaat bij bent. 

Burn-out Coaching

Heb je al een langere tijd last van vermoeidheid wat maar niet overgaat? Slaap je slecht, ben je zeer prikkelbaar en/of heb je het gevoel dat je denkvermogen je in de steek laat, dan zou het kunnen zijn dat je met een Burn-out te maken hebt. Herken de klachten en burn-out symptomen op tijd. Het is belangrijk om met deze aanhoudende symptomen een bezoekje te brengen aan de huisarts en/of de bedrijfsarts. Omdat dit symptomen zijn dat meerdere oorzaken kunnen hebben is het van belang om fysieke oorzaken uit te sluiten. 

 

Wanneer je last hebt van een Burn-out dan is het belangrijk om snel hulp in te schakelen om te werken aan mentaal en fysiek herstel. Mensen die perfectie nastreven, harde werkers, 'nee' niet in het vocabulaire zit, dat wil zeggen niet tegen een ander maar wel tegen zichzelf. groot verantwoordelijkheidsgevoel. 

Aanpak

Eerst herstellen, werken aan het verminderen van de vermoeidheid, dan geven we aandacht aan hoe het komt dat je in een Burn-out terecht ben gekomen, welke overtuigingen, omgeving en gewoontes hebben het zover laten komen en wat is er nodig voor duurzaam herstel. NOOIT meer Burn-out is het streven. Met plezier en positieve energie terug in het (werkende) leven. We werken samen aan jouw herstel waarbij je weer jouw eigen regie in handen krijgt. Dit doen we door in het traject vooral te richten naar wat jij nodig hebt, niet slechts mentaal maar waar ook ruimte is voor fysiek en emotioneel herstel.

Persoonlijk Leiderschap

Een coachtraject met de aandacht op persoonlijk leiderschap is gericht op persoonlijke effectiviteit en keuzes in het werk maar ook in privé.

Succes is gebaseerd op twee dingen, 1. overwinning op uzelf 2. Overwinning met uw omgeving. Effectieve mensen zijn mensen die weten wat hun doel is, manage hun tijd en richten zich op de juiste zaken, daarbij gaan ze effectieve relaties aan en werken aan de relatie met de ander, 

Het traject is gebaseerd op de theorieën van Stefan Covey.. Covey heeft vooral onderzoek verricht, zelf niks nieuws verzonnen maar gezocht in bestaande literatuur en daaruit een compilatie gemaakt die tot op de dag van vandaag nog steeds van toepassing is. Dit kan ook bijna niet anders aangezien het gebaseerd is op bewezen tijdloze principes (natuurwetten).

Loopbaancoaching

Welke kant wil ik op met mijn loopbaan en welke plek mag werk in mijn leven hebben? Het kan zijn dat je net aan het begin van jouw werkende leven staat of dat je al heel wat mijlen hebt afgelegd op de weg van het werk, Waar je ook staat kan er een moment ontstaan dat je even niet meer weet welke richting je op wil. Dit is het moment om pas op de plaats te nemen en een bewuste keuze te maken over hoe nu verder. Vragen zoals wie ben ik in werk, waar word ik gelukkig van en waar wil ik van toegevoegde waarden zijn, zijn vragen waar we bij stil gaan staan. Naast deze vragen kijken we ook naar jouw vaardigheden, talenten en drijfveren. Met deze verworven zelfkennis kan je weer jouw eigen richting bepalen.

Loopbaancoaching gaat niet alleen over het vinden van een andere baan of het bepalen van je volgende stap in je carrière maar ook over hoe je jouw loopbaan in de huidige situatie waarbinnen je begeeft wil vorm geven. Hoe ga ik om met een moeizame samenwerking of een te hoge werkdruk zijn vragen die ook aan bod kunnen komen.

Aanpak

Samen gaan we opzoek waar jij goed in bent en waar jij jouw tijd en aandacht aan wil geven. Waar we instappen is geheel aan jou zoals hierboven beschreven. Dit traject kunnen oefeningen en opdrachten met zich meedragen ten behoeve van het formuleren van de juiste keuzes en de volgende stap.

Coaching voor dansers

Loopbaan

Het leven na jouw dans carrière, hoe gaat dat eruit zien. Loop je met deze vraag rond op het gebied van loopbaan maar ook op het gebied van jouw persoonlijk leven dan kan het helpen om met iemand hierover te sparren die ooit met deze zelfde vraag heeft rondgelopen.

Reflecteren als (ex)danser

Onlangs is er een rapport verschenen over de misstanden binnen de dans. Uit het rapport kwam onder anderen dat de danswereld een besloten wereld is en dat er sprake is van een zwijg cultuur. Wanneer je n.a.v. dit rapport of anderszins toch je verhaal kwijt wil kan je je aanmelden bij www.dansveilig.nl . Wil je van je ervaringen leren schroom dan niet om een intake bij mij in te plannen. Zie hieronder de doorlink.